Spoločenské šaty 2015 podľa Dior? Igelit a čipka!

Haute Couture kolekcia Dior pre jar a leto 2015 sa vyžíva vo výstrednosti. Spoločenské šaty sa neboja ani igelitu a kozačky siahajú až po zadok!

Kreatívny riaditeľ Christian Dior Raf Simons sám priznal, že až doteraz boli jeho Haute Couture pre Dior len akýmsi cvičením v chápaní histórie značky. Teraz ale jeho kolekcie dostávajú skutočné grády. Čo tiež iného povedať na to, keď do luxusnej módy, akou je Haute Couture, vpustí obyčajný igelit a navyše ho ešte skombinuje so symbolom luxusu – s čipkou. Každý z jeho Haute Couture kúskov možno použiť ako spoločenské šaty, alebo luxusný kúsok šatníka. Simons vrství, používa vzory aj plisé. Na prvý pohľad na vás z Haute Couture kolekcie Dior S/S 2015 dýchnu hravé sedemdesiatky, ktoré tento rok budú v móde hrať prím. Za Simonsovou kolekciou pre Dior sa ale schováva ešte oveľa viac. Ukrýva sa za ňou inšpirácia módnym chameleónom – módna ikona David Bowie.
Raf Simons Haute Couture Spring 2015 kolekcia

Raf Simons pritvrdzuje. Luxusnú Haute Couture Spring 2015 kolekciu predstavil ako mix luxusnej čipky, extravagantného igelitu, retro inšpirácie sedemdesiatkami a to všetko so štipkou korenia v podobe inšpirácie módnou ikonou Davidom Bowie.

Ikona Bowie je hlavné téma Haute Couture kolekcie Christian Dior


Spevák David Bowie sa pre súdobého módneho tvorcu nestal inšpiráciou prvýkrát. Nie je to tak dávno, čo je ho svojej kolekciou „premlel“ Jean-Paul Gaultier. „Chameleon“ Bowie skutočne inšpirovať vie. Spomeňme si napríklad len na jeho odvážne obtiahnuté overaly plné výrazných až psychedelických vzorov, ktoré teraz znovu oživujú pod rukami Rafa Simonsa pre Haute Couture Christian Dior.

Spoločenské šaty podľa Christian Dior – prestrihy, vrstvenie a kolesové sukne!


Luxusné koktejlové šaty sa v Haute Couture Christian Dior obliekli do čipky a zakryli priehľadnou vrstvou potlačených igelitových plášťov. Niektoré stavili na siluetu 70. rokov, A-čkové sukienky a extra vysoké čižmy, ktoré končia až pod zadočkom. Modely sú často prestrihávané a jednotlivé kúsky pri sebe drží iba ozdobná spona. Nechýbajú luxusné overaly namiesto večerných šiat, ale aj spoločenské šaty v klasických dlhých siluetách s obrími kolesovými sukňami.

Plisé ako luxus


Jedným z prvkov, na ktoré sa Raf Simons v novej Haute Couture kolekcii Dior zameral, je plisovaná sukňa. Sukne majú kolesový tvar a zdobia ich farebné vodorovné pruhy. V luxusnej kolekcii by človek podobný kúsok takmer nečakal. Výrazná farebnosť, odvážne kombinácie s ostatnými kúskami outfitu, vrátane lesklých vysokých kozačiek – to všetko nás spočiatku nechá zaváhať a potom nás doslova pohltí svojou ľúbivou prostotou.

Uchvacujúce čižmy Dior predstavili nový podpätok!


Čižmy ako obuv, ktorá „neurazí“ ani
spoločenské šaty potrebovali nielen úzku, nohu tesne obopínajúcu siluetu, ale tiež atraktívny podpätok. Priehľadný podpätok tvorí kovová konštrukcia vytvárajúca podpätok v tvare úhľadného kvádra. Napriek tomu že je kváder masívny, priehľadnosť všetko vyvažuje a efekt je nežný a subtílny. Všimnite si tiež spodnú trblietavú časť podpätku. Luxus nájdete na mieste, kedy by ste ho vôbec nečakali.

Vysoké aj nízke čižmy z Haute Couture jarnej kolekcie pre rok 2015 od Dior majú svoju extra vysokú verziu po zadoček, ale aj verziu do polovice lýtok.

Čo neprehliadnuť v Haute Couture Dior Spring 2015?

  • Priehľadné kabátiky a plášte z potlačeného PVC.
  • Vysoké vypasované čižmy nad kolená.
  • Efektný podpätok na topánky v podobe prázdneho drôteného modelu kvádra.
  • Účesy s odopínateľnými vrkočmi.
  • Vzory tkanín, ich zdobenie, čipky aj celoflitrové látky.
  • Prestrihávané strihy z rôznych tkanín.
  • „Nahý“ make-up.
  • Siluety 70. rokov.
  • Inšpirácia módnou ikonou, Davidom Bowie.

Zdroj obrázkov: módna kolekcia Christian Dior Haute Couture Spring 2015, Style.com

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek