Lob – najpopulárnejší účes dneška, s ktorým sa musíte zoznámiť!

Určite ste ho už videli, len neviete, že má tiež svoje meno. Hovoríme o účese, ktorý dostal meno Lob. Milujú ho kaderníci, hollywoodske hviezdy aj my ženy!

Že vám účes s názvom Lob nič nehovorí? Nevadí. Možno že zistíte, že ste ho už tiež nosila alebo ho práve teraz máte na hlave. Vysvetľovanie však možno nebude až také jednoduché. Lob je totiž názov pre dlhý bob (ang. long bob). Takže začať musíme práve u tohto druhého účesu. Poznáte teda Bob?

Účes Lob
Lob je účes, ktorý sa stal populárnym u hollywoodskych celebrít, kaderníkov i žien celého sveta.

Lob vs. Bob – pozrite sa na rozdiely!

Hoci Lob je vlastne účes pre polodlhé vlasy, ktorý je predĺženým bobom a nie je žiadnou novinkou, tým, že teraz získal na svojej popularite, získava slávu aj názov tohto účesu – Lob. Kým Bob je typ stredne dlhého účesu, ktorý sa nosí v dĺžke približne končiaci pri brade – niekedy dokonca pod ušami, lob (tzv. long bob) je odrastenejšia varianta tohto účesu s dĺžkou končiacou na ramenách.

Lob, podobne ako Bob, môže mať rôzne úpravy. Vlasy môžu byť hladké, vlnité aj silne kučeravé. Už vôbec nezáleží na tom, či sú vlasy blond, hnedé, zafarbené na červeno alebo nejako kreatívne kolorované. Naskytá sa otázka, prečo je teda lob tak populárnym účesom a prečo sa o ňom vlastne toľko hovorí?

Vľavo Lob a vpravo Bob účes
Lob vs. Bob – zatiaľ čo bob je krátka forma účesu vychádzajúca z mikádo tvaru, Lob je jeho predĺženou variantou siahajúcou po ramená. Aj preto sa mu tiež hovorí dlhý Bob, alebo long bob.

Prečo móda miluje Lob účesy?

  1. Lob si obľúbili hollywoodske celebrity. Nosia ho Reese Wintherspoon, Gwyneth Paltrow, Nicol Richie, Nicol Kidman a kde-kto ďalší!
  2. Účes Lob milujú aj kaderníci a koloristé. Dáva možnosť s vlasmi experimentovať čo do strihu, tvaru aj farby.
  3. Lob, samozrejme, milujeme my ženy. Ponúka nám omnoho väčšiu variabilitu, ako krátke účesy alebo už spomínaná forma krátkeho účesu – Bob. Pritom Lob je omnoho menej náročný na starostlivosť ako dlhé vlasy. Už len množstvo vlasovej kozmetiky, ktorú ušetríme pri tejto dĺžke účesu, stojí za zmienku.

Lob – ľahko udržiavateľný účes s obrovskou variabilitou

Vlasy strihané na Lob sa udržujú ľahko. Nevýhodou je trochu väčšia záťaž pre končeky, ktoré sa môžu vďaka svojej dĺžke po ramená viac ničiť. Zrovna táto dĺžka vlasov býva citlivá na to, že sa nám zamotávajú do zipsu bundy, alebo že sa nám štiepia vďaka neustálemu otieraniu sa o ramená. To možno ale riešiť vhodnou regeneračnou starostlivosťou a pravidelným zastrihovaním rozštiepených končekov vlasov.

Variabilita Lobu je v jeho dĺžke. Lob sa dá zopnúť sponou, gumičkou do chvosta, dokonca z neho možno už dokážete vykúzliť aj malý drdol. S pomocou príčesku bez problémov! Kým krátke vlasy možno meniť takmer len stylingom a aj tak dosť obmedzene, lob už možno premeniť na skutočne iný účes ako je ten, ktorý nosíme bežne. Napríklad keď sa chystáme na ples alebo na svadbu.

Lob si dobýva svoju pozíciu medzi inými účesy a tohtoročné účesy pre jeseň 2014 mu hrajú do noty. Rozhodne ale jeho sláva s tohtoročným rokom neskončí. Účesy 2015 s Lob vlasmi opäť počítajú!

Zdroj obrázkov: účesy svetových kaderníkov, Google

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek