Platinová blond – najžiadanejšia blond, ktorá však nepristane každému!

Platinová blond je najžiadanejšia blond farba na vlasy. Nepristane však každej žene a mnohokrát si ju pletieme s inými odtieňmi. Ako to teda s platinovou farbou je?

Ženy s platinovo blond vlasmi
Platinová blond vyzerá nádherne – ale musí vám pristať! Pristane práve vám?

Hovorí sa, že nie je všetko zlato, čo sa blyští a platí tiež – že nie každá blond je platinová! Platinová blond je veľmi špecifickým odtieňom, ktorý častejšie vyslovujeme ako nosíme. A na rovinu – vďaka za to.

Platinové blond vlasy totiž nepristanú každej žene a aj keď sa platinová často považuje za ideálnu blond farbu na vlasy, nemusí to tak byť práve u vás.

Aká je vlastne platinová blond?

Platinová blond je veľmi svetlým až takmer bielym odtieňom blond vlasov. Čím menej prímesí, najmä tých žltých a zlatých, tým lepšie. Prípustnejšie sú studené prímesi s našedlým až namodralými tónmi. Platinová blond je obľúbená najmä kvôli svojej čistote. Špinavá blondína, to kedysi znelo takmer ako nadávka. Dnes to už úplne neplatí a s blond farbou si oveľa viac vyhráme, ale aj tak podľa mňa takmer neexistuje blondína, ktorá by aspoň raz v živote nezatúžila po platinovej blond.

Aj keď je platina striebristo biely kov, aj ona máva svoje „špinavé“ prímesi, a tak sa aj u vlasov toleruje, aby platinová blond bola občas mierne krémová až do žlta. Ale pozor na tú správnu hranicu. Kam až siaha platinová blond farba na vlasy a odtiene platinovej blond spoznáte najlepšie v našej veľkej fotogalérii účesov.

Komu pristane platinová blond farba na vlasy?

Ako som už naznačila, platinová blond farba vlasov môže byť veľmi nebezpečná! Nemusíte byť typ, ktorý si ju môže dovoliť a výsledok po odfarbení na platinu môže byť žalostný. Platinová je farba skôr pre studené typy. Pre studený typ je charakteristická bledá farba kože s ružovkastým až popolavým nádychom. Často je to pokožka s pehami. Studený typ máva modré alebo zelené oči, červenkastú pokožku tela často s modro vystúpenými žilami a zvyčajne sa na slnku spáli. A práve tomuto typu z nás platinová blond pristane.

Ak ste teplý typ, sú pre vás optimálnejšie zlaté odtiene blond. Keby ste na platinovej predsa len trvali, tak skúste tie s nádychom do žltej až zlatej. Povedať si to môžeme opäť na rovinu – už to úplne platinová rozhodne nie je, ale aj výrobcovia farieb nám tieto žltkasté odtiene ako platinové vnucujú. Vedia, že by nám popolavá blond nepristala, tak prečo nás neukecať na zlato a netvrdiť, že je to vlastne platinový odtieň farby na vlasy. Pravdou je, že na názve zas až tak veľmi nezáleží, skôr na tom, aby sme v platinovej farbe vyzerali dobre!

Zdroj obrázkov: účesy v odtieni platinová blond svetových kaderníkov a firiem, Google

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek