Uvarte si chutné, neobvyklé jedlo

Patríte medzi tie, ktoré rady jedia, varia a majú doma peknú zbierku kuchárskych kníh? Potom je
tento článok priamo pre vás. Chcete vyskúšať nové, ale pritom jednoduché a chutné jedlo, ktoré
nezaberie príliš veľa času ani financií? Prečítajte si teda niekoľko trendy receptov, ktoré sme pre
vás pripravili.
Ak patríte medzi milovníčky húb, vyskúšajte napríklad
šampiňóny s cibuľovou náplňou.

Potrebujete: 100 g cibule, lyžicu diétneho rastlinného tuku, 100 g ryže, 200 ml zeleninového
vývaru, 4 veľké šampiňóny, strúčik cesnaku, lyžicu olivového oleja, lyžicu paradajkového pretlaku,
peper, soľ, lyžičku citrónovej šťavy a jeden rozdrvený plátok celozrnného chleba.

Príprava: Rúru predhrejeme na 200 °C. Cibuľu olúpeme. 70 g nastrúhame na plátky, zvyšok jemne
pokrájame. Plátky cibule osmahneme na rozpálenom tuku, pridáme ryžu a zeleninový vývar a varíme
prikryté 8 min. na miernom ohni. Šampiňóny očistíme, vykrútíme nôžky a jemne pokrájame.

Nakrájanú cibuľu a nôžky s prelisovaným cesnakom podusíme na rozohriatom oleji, potom
vmiešame paradajkový pretlak. Ochutíme soľou, peprom a citrónovou šťavou. Hubovou náplňou naplníme
šampiňóny a posypeme ich strúhankou. Ryžu dáme do vymastenej zapekacej formy. Navrch pokladieme
plnené huby. V rúre pečieme na prostrednom rošte cca 20 min.

Z času na čas neškodí dať si rybu, preto pro vás máme výborné, ale pritom ľahké a zdravé
jedlo:

Diétny kaprí perkelt

Ingrediencie: 2 porcie kapra, soľ, citrónová šťava, lyžica hladkej múky, lyžica paradajkového
kečupu, 1 dl kyslej smotany.

Príprava: Porcie kapra pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odležať. Podlejeme ich
trochou vody, osolíme, pridáme kečup a dusíme. Mäkké porcie vyberieme, šťavu zahustíme múkou
rozmiešanou v troške vody a povaríme. Potom vmiešame smotanu, omáčku uvedieme do varu, pridáme
porciu kapra a zohrejeme. Výborne si pochutnáte, ak zbolíte ako prílohu ryžu.

Zdroj fotografií: Canstockphoto.com

Diskusia

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek