Ovocie patrí na náš stôl denne a pre zmenu si z neho môžeme vyrobiť aj ovocný šalát. V ovocných
šalátoch možno kombinovať najrôznejšie druhy ovocia, od jablka cez melón až po exotické plody.
Naviac môžeme použiť kombinovane čerstvé aj kompótované ovocie a pridať aj orechy, oriešky, müsli,
pražené ovsené vločky alebo hrozienka.
Potrebujeme asi päť šálok ovocia podľa chuti, drobné bobule, alebo plody pokrájané na kúsky.
Použiť môžeme napríklad čučoriedky, hroznové víno, kivi, hrušky, broskyne, maliny, jahody,
mango, ananás, vodný melón a ananásový melón. Plody zmiešame a zalejeme pripravenou zálievkou z
banánu.
Banánový dressing urobíme z veľmi zrelého banánu roztlačeného so šťavou z jedného citrónu.
Prisladíme cukrom alebo medom a zalejeme cez ovocie. Šalát sa podáva chladený v miskách alebo
koktailových pohároch.
Potrebujeme pomaranče, grep, hrušku, jablko a banán. Olúpané ovocie pokrájame na kúsky, premiešame
a zalejeme 3 lyžicami medu, lyžičkou likéru a posypeme štipkou škorice a znovu premiešame. Môžeme
pridať aj hrozienka naložené v likéri. Podávame chladené.
Na kocky nakrájame olúpané jablko, banán, pomaranč alebo grep a prekrojené guľôčky hroznového vína.
Premiešame s kyslou smotanou, do ktorej sme pridali trochu vaječného koňaku.Zdroj fotografií: Fotolia.com