Čaká vás návšteva? Chcete pre ňu pripraviť niečo netradičné a byť tak originálnym hostiteľom?
Skúste netypické želé, a to nie z ovocia, ale z vermutu Martini. Príprava je jednoduchá a zvládnete
ju sami doma. Stačí vám jeden zo 4 variantov Martini a klasická želatína na varenie.
Iste si hovoríte, kde sa vzala myšlienka pripraviť želé z drinku, ktorý je známy predovšetkým
ako taliansky vermut používaný najčastejšie ako aperitív. Začali s ním profesionálni barmani, ktorí
chceli hosťom ponúknuť nevšedný pokrm / dezert, ktorý spája originalitu a nezamšniteľnú chuť
kvalitného vermutu Martini.
0,1 l ľubovoľného druhu Martini, 2,5 plátku želatíny
Do hrnca nalejte cca 0,3 l vody. Do vody vložte plátky želatíny na zhruba 4 minúty (želatina
musí zmäknúť a nabobtnať). Do druhého hrnca nalejte požadované množstvo Martini a mierne zahrejte
(nesmie zovrieť). Potom vyberte želatínu, nechajte ju okvapkať a vložte ju do hrnca s Martini.
Následne miešajte Martini s želatínou, dokiaľ sa želatína úplne nerozpustí. Potom nalejte Martini
do akejkoľvek formy, dajte do chladničky na zhruba 4 hodiny a môžete podávať. Želé môžete tiež
vykrajovať podľa vlastných predstáv.
Tip: Martini želé servírujte s ovocím (napr. s plátkom pomaranča alebo malinami), docielite
tak pekný vizuálny efekt.
Martini Rosato je nejmladším členem rodiny Martini. Snoubí chuť hřebíčku, skořice a muškátového
oříšku, která je navíc umocněna lehkým nádechem malin a citrónu. Martini Rosato je jemné, voňavé a
lehce kořeněné. Vyzkoušejte ho třeba s jahodovým dortem nebo jen jako originální osvěžení s ledem,
citrónem, jahodou, či lístkem máty.
Doporučená maloobchodní cena: 169 Kč
Ide o najstaršie Martini, ktoré sa vyrába podľa pôvodnej receptúry Luigiho Rossiho už od roku
1860. Základ jeho chuti tvoria talianske bylinky vyvažované exotickými drevami tvoriacimi
intenzívnu arómu s horkosladkým tónom a bylinkovým charakterom. Martini Rosso vám prinesie
osviežujúci a naozaj stimulujúci zážitok. Prekvapivo skvelá je napríklad kombinácia s tradičnou
kačkou.
Odporúčaná maloobchodná cena: 169 Kč
Martini Bianco vzniklo v roku 1910. Pre jeho výrobu sa používajú okrem byliniek aj sladko ovocné
korenia pre dosiahnutie jemného a lahodného charakteru chuti. Vanilkový nádych a aromatické bylinky
spolu dokonale ladia a vďaka tomu je Martini Bianco tak harmonické a podmanivé. Vychutnajte si ho
nielen ako aperitív, ale je vynikajúce aj v kombinácii s ľahšími jedlami z rýb, ideálne s morskými
plodmi.
Odporúčaná maloobchodná cena: 169 Kč
Martini Extra Dry bolo zrodené na Nový rok 1900, je delikátne a aromatické s nádychom malín a
citrónu na pozadí fialkového korienka. Martini Extra Dry má jemný nádych delikátneho dreva, ktorý
vedie k vyváženej chuti. Je určené skutočným znalcom a milovníkom klasických koktejlov ako je
martini koktejl, ktorého je súčasťou.
Odporúčaná maloobchodná cena: 169 Kč
Zdroj fotografií: Double-u.cz