Schudnite podľa diéty Karla Lagerfelda – slávny návrhár dokázal schudnúť 40 kilogramov!

Problémy s kolísaním váhy nemajú len „obyčajní“ ľudia, ale aj svetové celebrity. Výnimkou nebol ani známy módny návrhár Karl Lagerfeld. Ten, keď zápasil s problémami s hmotnosťou, vyhľadal odborníka Dr. Jeana Claude Houdreta, doktora špecializujúceho sa na výživu. Spolu pracovali na tom, aby Lagerfeld dosiahol svoj cieľ a bol si schopný obliecť modely pre štíhlejších a mladších mužov.

A vyšlo to! Lagerfeld dokázal schudnúť 40 kilogramov a svoju váhu si udržiava už 10 rokov.


Karl Lagerfeld
Hmotnost: 70 kg (154 lbs) Vek: 77 rokov (nar. 10.9.1933)
Výška: 1,78 m (5ft 10 in) Miesto narodenia: Hamburg, Nemecko

Základné pravidlá diéty Karla Lagerfelda sú jednoduché. Úžasná a preverená diéta spočíva v obmedzení príjmu kalórií a tukov, vyvarovania sa smažených jedál a naopak, vo zvýšení príjmu proteínov a zeleniny.

Proteíny pomáhajú znižovať riziko straty svalovej hmoty, čo je bežným prejavom podstúpenia najrôznejších diét. Príjem tukov v jedle je maximálne limitovaný a uhľohydráty sa získavajú takmer výlučne zo zeleniny, a to najmä v začiatočnej fáze diéty.

Tri fázy diéty Karla Lagerfelda

Prvá fáza diéty: obmedzte príjem kalórií na 800 až 900 denne Prvá fáza diéty Karla Lagerfelda zahŕňa konzumáciu okolo 800 až 900 kalórií za deň. Časovo sa odporúča dodržiavať túto etapu len dva týždne, a to len po lekárskym dozorom. Denne sú povolené spolu tri jedlá, ktoré sa skladajú z jedla s proteínovým doplnkom a zo zeleniny.

Druhá fáza diéty: svoj príjem kalórií môžete zvýšiť na 1000 až 1200 denne
Ľudia podstupujúci diétu á la Karl Lagerfeld sa však môžu rozhodnúť, že túto prvú fázu vynechajú a prejdú rovno do druhej fázy. Tá zahŕňa denný príjem kalórií okolo 1000 až 1200 a povoľuje náhradu bielkovinového doplnku za diétne proteíny v podobe kuracích pŕs, rýb alebo mäsa. Povolená je aj konzumácia nízkotučného jogurtu alebo syra na konci jedla.

Tretia fáza diéty: dopriať si môžete príjem 1200 až 1600 kalórií denne
Vo fáze číslo tri je možný denný príjem kalórií zvýšený na 1200 až 1600. Povolená je už konzumácia celozrnných toastov na raňajky a možno konzumovať aj ovocie po večernom jedle.

Upravte si diétny jedálny lístok podľa Lagerfelda

Diétny jedálny lístok v pokročilej fáze vyzerá takto:

Raňajky: tvorí jeden grapefruit, jeden nízkotučný jogurt, 2 plátky celozrnných toastov, čaj alebo káva.

Obed: je povolený bielkovinový doplnok so zeleninou.

Olovrant: bielkovinový doplnok a jablko.

Večera: skladá sa zo zeleninového vývaru, z kuracích pŕs so zeleninou, nízkotučného jogurtu a čerstvého ovocia.

Čo sú bielkovinové doplnky:
Bielkovinové doplnky sú zvyčajne proteínové doplnky v podobe práškov, ktoré sa pridávajú do vody alebo iných nápojov či polievok (podľa typu diéty). Keďže počas diéty často obmedzujeme práve bielkoviny, je potrebné doplniť ich práve týmto spôsobom. Kvalitné bielkovinové doplnky neobsahujú žiadny tuk, cukor, sladidlá, laktózu, karbohydráty ani kvasinky, cholesterol alebo umelé farbivá. Doplnením proteínov pomocou bielkovinových doplnkov zabránite nedostatkom vo výžive spojených s diétou. Ich nedostatok totiž môže nielen ohroziť naše zdravie, ale aj spomaliť alebo úplne zastaviť proces znižovania hmotnosti, dokonca môže viesť k pravému opaku a spôsobiť tak stav označovaný ako „jo-jo“ efekt.

Počas dodržiavania diéty sa odporúča aj cvičenie.

Čo môžete od diéty čakať?

V počiatočnej fáze je pravdepodobný rýchly úbytok hmotnosti, čo len zvyšuje motiváciu na to, čo aby ste vydržali dodržiavať tento diétny program. Reálny časový rámec dlhodobého znižovania hmotnosti, kým ľudia dodržiavajúci diétu dosiahnu svoje plánované ciele, môže byť približne jeden rok. Výhodou je aj časová nenáročnosť v príprave jedál a psychologické faktory, ktoré sami osebe motivujú v diéte pokračovať. Problémom môže byť priebeh začiatočnej fázy, keď ľudia držiaci diétu môžu pociťovať hlad. Napriek tomu je však diéta veľmi populárna a ako sami vidíte na Karlovi Lagefeldovi, aj veľmi úspešná.

Zdroj obrázkov a textu: Google.com, Nitrolicious.com

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek